Agenda‎ > ‎Nieuws (rss test)‎ > ‎

DVD Jubileum te koop

Geplaatst 21 mrt. 2011 07:05 door Bart Bellefroid
Op de geboortedag van Sint Brigida, 1 februari, is het dan eindelijk zover, de Jubileum DVD van de Jonkheid zal dan uitgebracht worden. 
In eerste instantie was het de bedoeling om maar één DVD uit te brengen met alle beelden van het 375ste jubileumjaar. 
Door de vele historische beelden die er voor handen waren zijn het uiteindelijk 2 DVD's geworden.

De eerste DVD bevat beelden van het Sint Brigida denhalen door de vele jaren heen. De historische beelden worden afgewisseld door interviews met oud Noorbekenaren en oud kapiteins van Jonkheid Sancta Brigida Noorbeek.

Op de 2de DVD is het binnenhalen en het "hève" van de 375ste St. Brigida den in 2009 te zien. Daarnaast ziet u op deze DVD een sfeervolle weergave van de processie. Ook het door de jonkheid georganiseerde jubileumweekend en de jubileumreceptie komen aan bod.

Wij van de jonkheid zijn zeer trots op deze DVD waarin getoond wordt hoe het denhalen door de jaren heen eigenlijk niet eens zo veel veranderd is. Het is een mooi naslagwerk voor iedereen woonachtig of afkomstig uit Noorbeek en voor iedereen die zich betrokken voelt bij deze prachtige traditie die altijd veel betekend heeft voor veel mensen.

De Jubileum DVD (DVD 1 en 2) zal verkocht worden voor € 10,- en is vanaf 1 februari thuis te koop bij de bestuursleden Maarten van Bun en Kevin Kleijnen. Daarnaast zijn de DVD's ook te koop bij Kadowinkel Tieske en Café Tinus.

Om u alvast een voorproefje te geven van wat u van de Jubileum DVD kunt verwachten kunt u hieronder kijken naar een introductie filmpje.
Comments